Over ons

Over ons

Het Turing Dispuut is met ingang van het studiejaar 2017-2018 van start gegaan als een dispuut van de Juridische Studenten Vereniging te Utrecht (JSVU). Het dispuut richt zich op ambitieuze derdejaars bachelor- en masterstudenten met een bijzondere interesse in het intellectueel eigendomsrecht, ICT-recht, privacy, big data en technische innovaties. Dit jaar zullen we inhoudsvolle en bijzondere activiteiten organiseren.

Het Turing Dispuut onderscheidt zich door het organiseren van interactieve activiteiten op masterniveau over actuele onderwerpen van het intellectueel eigendomsrecht. Deze activiteiten zijn sterk praktijkgericht en focussen op de inhoud. Het gaat daarbij zowel om gastcolleges op de Universiteit Utrecht als bezoeken op locatie. Op deze manier kunnen de vergevorderde studenten nader kennismaken met de rechtspraktijk van de advocatuur, het bedrijfsleven en overige instellingen.

Op de planning staan kantoorbezoeken, workshops en andere evenementen bij grote advocatenkantoren of consultancybureau’s - zoals Bird&Bird en Van Benthem & Keulen. Informatie over andere activiteiten zal spoedig volgen.

Naast deze inhoudelijke activiteiten biedt het dispuut de mogelijkheid de medestudenten beter te leren kennen bij sociale activiteiten. We hopen je te mogen begroeten bij één van onze activiteiten. Schrijf je hier gratis in om op de hoogte te blijven van alles wat het Turing Dispuut organiseert.

Those who can imagine anything, can create the impossible. ~Alan Turing

Banner001
Inloggenclose